Istorie
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» rez isto jud 2014
Sam Mar 08, 2014 8:31 am Scris de Admin

» Oli isto locala 2014
Mar Ian 28, 2014 8:41 am Scris de dana29

» Sarbatoreste Unirea Principatelor Romane la MUZEU! Vizite si ateliere in perioada 22-24 ianuarie
Mar Ian 14, 2014 10:34 am Scris de ada.stoenescu

» Concursuri diverse
Dum Mai 12, 2013 4:28 am Scris de george_necsa

» Oli isto faza jud 2013
Mier Apr 10, 2013 1:51 pm Scris de george_necsa

» Olimpiada locala si judeteana
Dum Ian 20, 2013 11:36 am Scris de dana29

» SUNT OBIECT DE MUZEU, CAUT VIZITATOR! ...LA ARAD
Joi Sept 27, 2012 7:01 am Scris de ada.stoenescu

» Va invitam sa vizitati si magazinul de suveniruri deschis la Complexul Muzeal Arad
Mar Sept 25, 2012 2:36 am Scris de ada.stoenescu

» Anunt important pentru cadrele didactice
Mar Sept 25, 2012 2:03 am Scris de ada.stoenescu

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 25, Sam Mar 19, 2011 12:12 pm
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Asta ar trebui sa respectăm

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Asta ar trebui sa respectăm la data de Sam Dec 26, 2009 1:10 am

Admin


Admin
Reguli privind utilizarea forumului

Motto: Se urmează, se respectă sau.. se caută alt forum.

Forumul de faţă a luat naştere din dorinţa de a crea o nouă comunitate virtuală, existând atât asemănări cât şi deosebiri faţă de altele similare. Dacă doreşti să te integrezi în această comunitate, eşti rugat să parcurgi următoarele rânduri, pentru a nu apărea pe viitor neplăceri de nici un fel.

În continuare, dorim să lămurim un principiu care guvernează orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privată, unde gazda are dreptul de bază al oricărei societăţi democrate, acela de a şi-o administra după cum crede de cuviinţă. Nu trebuie ca aceste cuvinte să te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi înşine, ci dorim să formăm o comunitate bazată pe oameni care
respectă regulile noastre.

De aceea trebuie să ştii că, dacă doreşti să te integrezi în această comunitate, trebuie să te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de nişte oameni, pentru nişte oameni. Dacă un principiu enunţat nu coincide cu un principiu de-al tău la care nu poţi renunţa, eşti invitat, fără supărare, să renunţi la frecventarea forumului, eventual să-l frecventezi doar citindu-l şi fără a interveni în nici un fel.
Să lămurim acum cine sunt gazdele acestei comunităţi:
- Moderatorii au două funcţii: cea activa şi cea pasivă. Funcţia activa presupune că moderatorul să creeze subiecte de discuţie, să comenteze părerile celorlalţi, cu alte cuvinte să aducă ceva nou în secţiunea pe care o are în subordine. Cea de-a doua funcţie este legată de acţiuni întreprinse pentru desfăşurarea discuţiilor în bune condiţii. Moderatorii vor modifica, vor şterge posturi sau topicuri, vor avertiza şi sancţiona membrii care vor "calca strâmb" şi chiar le vor interzice accesul pe forum (ban). Moderatorii au
în sarcina una sau mai multe categorii ale forumului.

- Moderatorii seniori au aceleaşi drepturi ca şi moderatorii, cu diferenţa că aria lor de acoperire este reprezentată de întreg forumul. Ei îndeplinesc în primul rând funcţia pasivă.

- Administratorii sunt persoane cu puteri depline privind administrarea forumului. Activitatea lor nu o implică neapărat pe cea de moderator.
Orice membru poate obţine una din funcţiile de mai sus dacă se remarcă în mod pozitiv pe o perioadă îndelungata şi implicarea sa în forum este însemnată.

1.Forumul este deschis tuturor persoanelor, indiferent de naţionalitate, sex, religie, şcoală, judeţ, categorie socială etc. Totuşi, cunoaşterea foarte bună a limbii române scrise este obligatorie. Exprimarea scrisă este, prin definiţie, mai complexă decât cea orală şi, prin urmare, încearcă să te faci înţeles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicată o exprimare cât mai apropiată de cea literară, în alte contexte mai relaxate se poate folosi şi un limbaj familiar însă în ambele cazuri este foarte important să fii înţeles cât mai uşor de către ceilalţi.


2.Pe lângă cunoaşterea limbii, este necesară cunoaşterea regulilor de bază ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limbă), după cum urmează:
- Scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisă, cu excepţia cazurilor în care pot apărea confuzii; aceasta va fi sancţionata cu avertisment verbal iar în cazul repetării cu warning;
- Se lasă spaţiu după şi nu înaintea semnelor de punctuaţie; semne de punctuaţie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare şi de întrebare;
- Nu se lasă spaţiu după prima paranteză, nici înaintea celei de-a doua; se lăsă, în schimb, înaintea primei paranteze;

- Un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un număr mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun şi excepţii, important e ca
excepţia sa nu devină regulă;

- Orice propoziţie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu literă mare;
- Numărul punctelor de suspensie este trei, nu două şi nici mai mult de trei;
- Scrierea cu diacritice este opţională;
- Scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisă. Aceasta va fi sancţionată cu avertisment verbal iar în cazul repetării cu warning.
În general, ţineţi cont de faptul că un post trebuie să poată fi citit rapid. Orice abatere de la regulile de mai sus îngreunează parcurgerea textului şi enervează inutil cititorul. Cine doreşte cu orice preţ să iasă în evidenţă, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalţi membri ai comunităţii.

3.Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiaşi persoane se numeşte "clona". Clonele sunt interzise. Dacă ai uitat parola, exista o funcţie pentru recuperarea ei pe care eşti rugat să o foloseşti, sau, în cel mai rău caz, poţi apela la un administrator care te va ajuta.

4.A) Nu jigni, nu declanşa scandaluri (aşa-zisele "flame-uri"). Faptul că eşti nervos, chiar dacă ai dreptate, nu îţi scuza comportamentul. Nu vor fi
toleraţi cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, ameninţări de orice fel sau prejudicii altor utilizatori sau unor instituţii. Aceste fapte vor fi sancţionate cu warning sau ban, după caz.
Chiar dacă sunt folosite steluţe, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajută cu nimic pentru că aici intenţia contează.
B) Nu sunt acceptate discuţiile explicite privind orice tip de activitate ilegală sau imorală.
C) Nu sunt acceptate posturi, mesaje sau semnături ce promovează alte forumuri "concurente".
Toate acestea (pct. b şi c) vor fi şterse necondiţionat de către moderatori şi sancţionate cu avertisment verbal. În cazul repetării vor fi sancţionate cu warning.

5.Se interzice postarea fişierelor video, a imaginilor, a link-urilor sau adreselor web unde sunt găzduite fişiere video ori audio sau a relatărilor despre încălcări explicite ale legislaţiei.

6.Posturile monosilabice şi/sau posturile care nu aduc nimic bun discuţiei gen băgare în seamă sunt interzise şi vor fi sancţionate cu warning. Postaţi numai dacă sunteţi siguri că informaţiile interesează şi sunt într-adevăr utile celorlalţi
membri. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, dacă nu vă puteţi abţine căutaţi alte comunităţi în care aceste lucruri sunt permise.

NUse accepta spam-ul:
- Introducerea aceluiaşi subiect pe 2 sau mai multe topic-uri/forum-uri etc.Astfel de posturi vor fi şterse iar autorul sancţionat cu warning.

- Transmiterea cu ajutorul PM (personal messenger) a mesajelor publicitare de orice
fel, nesolicitate expres de către destinatar. Asemenea acţiuni vor avea drept consecinţă sancţionarea cu warning a autorului.


7.Posturile trebuie să fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.


8.Nu se oferă nici un fel de premiu celui care postează cât mai multe mesaje. Nu se face nici o diferenţiere între cei care postează mai des şi cei care postează mai rar. În concluzie, scrieţi numai dacă aveţi ceva de spus.

9.Ne rezervăm dreptul că, după un număr variabil de posturi să retragem dreptul de a poşta pentru uşerii care nu corespund cerinţelor noastre. Faptul că ai câteva categorii unde poţi posta liber, nu înseamnă că poţi să te complaci în postura de membru şi să "poluezi" astfel discuţiile fără a respecta regulamentul.


10.Înainte de a deschide un topic nou, este obligatoriu să urmezi etapele descrise în continuare:
- Apelează la funcţia Search a forumului pentru că este foarte probabil că subiectul să mai fi fost discutat;

La folosirea funcţiei Search exista şi un meniu extins (More Search Options) care vă oferă posibilitatea să detaliaţi la maximum posibil căutarea după criteriile respective;
- Dacă ai posibilitatea şi răbdarea necesară, citeşte mai multe discuţii legate (chiar şi vag) de subiectul pe care intenţionezi să-l deschizi; s-ar putea să găseşti răspunsul în altă discuţie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauţi
şi care nu apare la căutare;

- Apelează la funcţia Google Search din partea de sus a paginilor forumului dacă metodele prezentate mai sus nu au ajutat.
Nerespectarea acestui paragraf (10) va fi sancţionată cu avertisment verbal, iar în cazul
repetării cu warning.


11.Dacă te-ai decis să deschizi un topic nou, ai grijă că titlul să fie scris citeţ şi să reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Titlurile de genul:
"Am o problemă!", "Help!", "Probleme grave" şi
altele asemenea vor fi sancţionate cu avertisment verbal, iar în cazul repetării cu warning.

Este strict interzisă deschiderea unui topic nou în care sunt tratate două sau mai multe probleme. Fiecare problemă va fi tratată separat într-un topic nou sau dacă s-a mai discutat deja, în topicul dedicat respectivei probleme. Nerespectarea acestui paragraf duce automat la sancţionarea cu warning.

12.Dacă topicul se referă la o problemă, oferă cât mai multe detalii despre aceasta şi nu aşteptă ca ceilalţi utilizatori să-ţi ceară detaliile.

13.Citeşte, dacă se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit topic. Este scuzabilă repetarea unei întrebări la care s-a răspuns în cea de-a şaptea pagină din cele 40 dar este inacceptabil pentru un topic de 2-3 pagini.

14.Pentru ca ideea postului să fie mai clară, poţi apela la smilies, însă nu abuza de ei. Ca şi semnele de exclamare, folosirea lor repetată şi în număr mare deranjează.

15.Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreşte citarea unui pasaj din alt post (propriu sau aparţinând altcuiva), pentru a face
referire la el. Acest lucru are sens doar dacă acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil. Folosirea nejustificată a quote, va fi sancţionată cu avertisment verbal, iar în cazul repetării cu warning;


16.Dacă doreşti să editezi (modifici) un post, ai la dispoziţie 2 ore pentru aceasta. Totuşi, dacă după acel post exista intervenţii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tău este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea niciun înţeles. Este, aşadar, interzisă această practică.

17.Remarcile "paternale" sunt acele remarci făcute de către utilizatorii obişnuiţi care se erijează în "conducătorul absolut", fără a avea
acest drept. Nu trebuie uitat faptul că cei desemnaţi să facă ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare şi cu vechime. Folosirea acestor remarci va fi sancţionata cu warning.


18.În aria Versus, pentru prevenirea flame-urilor, moderarea este foarte strictă şi orice "ieşire" va fi imediat sancţionata cu warning şi suspendare.
Reclamaţiile împotriva acţiunilor de moderare de pe această arie NU vor fi luate în considerare.

19.Chiar dacă din momentul postării, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine forumului, dreptul moral de autor şi responsabilitatea conţinutului aparţin în
totalitate celui care a postat respectivul mesaj. Admin-ul nu poate fi tras la răspundere pentru oricare din regulile încălcate de membrii acestui forum, cu toate astea încercam să monitorizăm cât mai bine conţinutul mesajelor publicate
pt. a evita astfel de cazuri.

Totuşi dacă consideraţi că v-a fost încălcat dreptul de autor sau că v-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul nostru, noi nu putem dezvălui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date către terţi nefiind permisă în lipsa acordului expres al persoanei vizate, în conformitate cu
dispoziţiile art. 5(1) al legii 677/2001, şi în conformitate cu prevederile Legii 365/2002 forumul nu are nici un fel de responsabilitate pentru conţinutul postărilor de către membri.

Dacă totuşi vă consideraţi nedreptăţit în orice mod datorită unui mesaj de pe forum, puteţi proceda la sesizarea justiţiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma şi vom răspunde solicitărilor venite din partea unei astfel de autorităţi publice, atâta timp cât ele corespund rigorilor legale, urmând să facem cunoscute datele autorului acestuia către autoritatea competenta şi să ne conformăm dispoziţiilor acesteia, dacă este cazul.

20.Dacă nu poţi sau nu doreşti să respecţi acest regulament, singura soluţie constă în încetarea participării la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiţi să luăm toate măsurile necesare pentru că forumul să-şi desfăşoare existenţa în bune condiţii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporară sau pe termen nelimitat. Încetarea activităţii pe forum se face
"ca atare", fără a fi întreprinsă nicio acţiune din partea nimănui. Aşadar, nu cere să-ţi fie şters user-ul, nu-ţi şterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administraţiei, nici aici şi nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearcă să părăseşti decent comunitatea, iar membrii acesteia să-şi aducă aminte cu plăcere de activitatea ta.


21.Administratorii şi moderatorii forumului vor avea întotdeauna ultimul cuvânt şi nu sunt obligaţi să dea explicaţii. Este frumos din partea lor atunci când se explica, dar, de cele mai multe ori, explicarea fiecărui gest în parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material preţios, cel puţin pentru noi.
Dacă cineva se simte cu totul şi cu totul neîndreptăţit sau abuzat, are de urmat câţiva paşi pentru soluţionarea problemei, în următoarea ordine:
A)PM către moderatorul direct implicat;
În cazul în care şi după discuţia pe PM cu moderatorul implicat, user-ul îşi menţine poziţia, urmează:
B) PM către un moderator senior sau administrator;
În cazul în care şi după discuţia pe PM cu moderatorul senior sau administratorul, user-ul îşi menţine poziţia, urmează:
C) Redactarea unei reclamaţii în Condica de sugestii şi reclamaţii.


După acest ultim pas, sesizarea va fi analizată şi soluţionată de către echipa moderatorilor. Nerespectarea procedurii de «reclamaţii» sau postarea unei reclamaţii în alta arie decât cea definită în acest scop (Condica de sugestii şi reclamaţii) se sancţionează cu warning. Orice intervenţie a unui alt user într-o discuţie moderator vs. User, va fi sancţionata cu warning.

22. Modificările Regulamentului, forumului în general, se efectuează la iniţiativa moderatorilor sau la sugestia membrilor ori de câte ori este considerat necesar. Modificările trec printr-un proces de aprobare de către Adunarea Moderatorilor, finalizat prin vot. Vor fi acceptate doar acele modificări ce întrunesc majoritatea simplă a voturilor. Noul Regulament, conţinând
modificările acceptate, intra în vigoare imediat după publicarea acestuia.


23.Ultima şi cea mai importantă dar oarecum evaziva regulă - se recomandă menţinerea discuţiilor în cadrul obiectivului principal al acestui forum: ISTORIA

Discuţiile în care nu corespund acestei ultime reguli vor fi în mare măsură descurajate indiferent pe ce arie se va încerca purtarea lor.
Se admit excepţii în cazul unor subiecte de interes pentru toată lumea - care sunt acestea - rămâne a se stabili de către moderatorul forumului în cauză, la faţa locului.
Nu trebuie să consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta.
Nu sunt decât nişte măsuri menite să creeze un forum de calitate.


Speram să te simţi bine în această comunitate, să facem schimb de experienţă, iar forumul să reprezinte o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber.Ultima editare efectuata de catre Admin in Dum Ian 17, 2010 9:53 am, editata de 5 ori (Motiv : Diacritice2)

Vezi profilul utilizatorului http://istoriearad.forumgratuit.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum